وي ادامه داد:اين حمام در دوران قاجار با 1700 متر مربع عرصه و 1500 متر مربع اعياني احداث شده و داراي سردر زيباي قاجار و يک هشتي ورودي است. پلان حمام سردو گرم آن مربع شکل بوده و داراي جهار ستون سنگي و سقف آن با تاقهاي کلمبو و فضاي داخلي حمام با تاق نماهائي از نوع قوس جناغي زيبا مزين شده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان همدان تاکيد کرد: در دو طرف حمام سرد، رختکن و حوضي در وسط آن قرار گرفته است و در قسمت غربي حمام مردانه تون واقع شده است.
وي گفت:با توجه به موقعيت ملک در مجاورت بازار ، قسمتي از حمام قلعه نيز به موزه خانه سنتي حمام قلعه تبديل شد که با حضور معاون پشتيباني استاندار و جمعي از مسئولان استان به بهره برداري رسيد.
بيات افزود: در مقايسه با ديگر حمامهاي سنتي و قديمي در سطح استان، اين بنا از ويژگيهاي ساختاري و هندسه معماري مناسبي برخوردار بوده و شامل دو قسمت زنانه و مردانه است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان همدان خاطر نشان کرد: اين اثر از سال 1380 توسط سازمان ميراث فرهنگي مورد مرمت قرار گرفته و تا به کنون اعتباري بيش از 200 ميليون تومان هزينه دربرداشته است و به شماره 5023 در تاريخ 25/12/80 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است./106
انتهای پیام/